środa, 17 grudnia 2014

Recenzja chlebka ProBody

W  piątek  otrzymałam do przetestowania 2 chlebki ProBody. Gdy otworzyłam paczuszkę wszędzie unosiła się woń tego chleba. Uwielbiam ciemne pieczywko nie tylko dlatego, że jest zdrowsze ale głównie dlatego , że jest smaczniejsze.
Pieczywo ProBody jest pieczywem i obniżonej wartości węglowodanów a wyższej zawartości białka.
 Kilka słów od producenta

Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic!

Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
  • białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
  • składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,  
  • nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
  • błonnik jabłkowy, otręby pszenne.
     

Pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!

ProBody to idealny produkt dla diabetyków – dzięki jego właściwościom (niska zawartość węglowodanów i niski indeks glikemiczny) oraz wspaniałemu smakowi i parametrom organoleptycznym może być włączony do codziennej diety cukrzyków.


Chlebek jest obficie posypany ziarnami słonecznika , siemienia lnianego oraz sezamu. 



Widzimy w jakiej formie musi być pieczony chlebek skoro ma taki kształt. Jest miękki i wilgotny w środku. Pysznie smakuje z wędliną. 

Chlebek nie zawiera żadnych konserwantów . Wejdźcie na stronę ProBody i sprawdźcie czy pieczywo to jest dostępne w waszym mieście. Pieczywo jest warte swojej ceny i warto się pofatygować by ten chlebek wypróbować .
Gorąco polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz